Natuurwandeling met Qigong 

Algemeen


Af en toe kun je via Qigongnatuurlijk een wandeling met Qigong in de natuur maken. Binnen Ren Xue en Yuan Gong streven we ernaar om in harmonie te zijn. De natuur is dat. Het is niet voor niets dat we vaak de natuur in trekken om weer kalm te worden of om 'bij onszelf te komen'.


Verder gaat het erom dat je je verbindt met het universum, met hemel en aarde en met de wereld. Als je buiten in de natuur bent, is het contact directer. Dit werkt twee kanten op. Doordat je in de natuur bent, kom je makkelijker in een harmonieuze staat. En andersom, als je in die staat bent, sta je meer open voor de natuur en is je beleving intenser.


Je moet wel oppassen bij het het beoefenen van Qigong in de natuur. Bij kou, regen of veel wind werkt het averechts, je vat extra makkelijk kou.


Natuurwandeling in Spanderswoud op zaterdag  25 november


Spanderswoud is een prachtig natuurgebied, een mengeling van bos, velden en hier een daar een oude woning of boerderij. De sfeer is speciaal, vooral onder de hoge bomen. Een prachtig gebied om Yuan Gong te doen.

Tijd en programma

We starten met welkeom en een meditatie om 10.30 uur, daarna lopen we in stilte 15 minuten en doen een volgende Yuan Gong oefening. Halverwege volgt nog weer een andere oefening of boommeditatie, al naar gelang de situatie, het weer en dergelijke. Om ca 12.00 uur ben je weer terug bij het startpunt.


Slecht weer

Bij veel regen of als het heel koud is, wordt de wandeling afgeblazen.

Zorg wel dat je voldoende warm gekleed bent als je mee doet. We staan of zitten soms 10 minuten bijna stil. Kleed je daarom warmer dan op een gewone wandeling.


kosten

Deze bedragen €7,50 per persoon. Een deel hiervan gaat naar de organisatie van de landelijke dag van de stilte.


waar

Spanderswoud ligt bij 's Graveland. De wandeling start bij de kruising van de Oude Meent en het fietspad Spanderslaan. Je mag er alleen per fiets of lopend naar toe.

Als je met de auto komt, kun je 500 meter eerder langs de Oude Meent parkeren, dus vanaf de richting s Gravelandse weg.

Als je je opgeeft ontvang je een link naar google maps per mail of whatsapp.

Hieronder is het startpunt op een kaartje aangegeven.