Stiltewandeling met Qigong op de heide bij Bussum

Zaterdag 12 februari 12.00 – 13.30 uur


Wandeling met aandacht in stilte

Graag nodigen we je uit voor een ontspannen wandeling in stilte over de hei bij Bussum. Bij het begin van de wandeling doen we een eenvoudige Qigong oefening, die ons ontspant en rustig maakt. Vervolgens gaan we rustig in stilte lopen en doen we onderweg ook nog een korte oefening.

Bij het lopen laten we ons inspireren door de loopmeditatie zoals die door Thich Nhat  Hanh is ontwikkeld. Verder bieden we ruimte om op een mooie manier ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Waarom?

In deze tijd voelen veel mensen zich onrustig.  Ook is er een verlangen ‘eruit’ te zijn. En velen verlangen naar iets van samen, hetgeen in deze Covid tijd juist lastig is.

Gezamenlijk stil zijn, in de natuur zijn in een vorm die je op een mooie manier bij jezelf brengt. Dat kan krachtiger worden door het samen te doen en geeft nieuwe ervaringen van verbinding.

Wie 

Het initiatief voor deze wandeling komt van Katerine Afman (www.healingtantra.nl)  en Catrinus Mak (www.qigongnatuurlijk.nl) Zij begeleiden ook deze wandeling.


Praktisch

Waar en hoe laat

We verzamelen op zaterdag 12 februari om 12.00 uur bij cafe-restaurant Heidezicht Randweg 203 te Bussum (www.heidezicht.com). Om uiterlijk 12.05 uur gaan de hei op.  Hier kun je na afloop ook wat drinken en je kunt er gebruik maken van het toilet.

Voor wie met de auto komt, je kunt er parkeren. Het is 15 minuten lopen vanaf station Bussum Zuid. We eindigen tegen 13.30 uur. 

weersituatie

Als er kans is op wat regen, dan gaat het door.  Mocht het flink regenen of anderszins slecht weer zijn, dan zal de wandeling op een andere dag plaats vinden.

Zorg dat je warm gekleed bent, iets warmer dan hoe je normaal wandelt in januari, omdat we af en toe stil staan en rustig lopen. 

Covid

We houden ons aan de Covid voorschriften. Dat betekent dat we op afstand lopen en samen zijn.

Kosten

Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld, te voldoen bij Katerine of Catrinus. 

Opgave 

Je kunt je opgeven door het contactformulier in te vullen. Klik hier

            foto vanuit heidezicht


Qigong Natuurlijk
Harmonie met jezelf, anderen en de wereld