De leraar, Catrinus Mak

In 1987 werd mij op de laatste dag van een intensieve training de vraag gesteld: welk beroep zou je willen uitoefenen? ‘Priester’ schoot me te binnen. Maar in die training vermoedde ik dat er een nogal anti religieuze houding aanwezig was, dus ik zei maar: ‘therapeut’. Verbinding met het hogere, het grotere fascineert me al lange tijd, evenals het helen van mensen. In de Qigong zie ik de combinatie van beide en voel ik me goed thuis. In 2010 startte ik met Zhineng Qigong, volgde de opleiding tot leraar level 1 & 2, in 2017 kwam ik in contact met Yuan Gong en Ren Xue. De werking van Yuan Gong vond ik nog beter dan die van Zhineng Qigong, dus daarin het ik de opleiding tot leraar level 1 afgerond en ben ik bezig met level 2.  

Het zijn in de natuur en in de bergen kan enorm helend werken, zeker ook als dat in groepsverband plaats vindt. Zo’n 20 jaar geleden organiseerde ik rugzaktrektochten met meditatie en massage; 4 jaar geleden organiseerde ik weekenden met wandelen en Zhineng Qigong.  

Ten slotte ervaar ik stilte als steeds meer bijzondere kracht om tot jezelf te komen en te helen.  

Graag breng ik je een stapje verder in de wondere wereld van het universum, waarin zoveel energie, kennis en wijsheid is opgeslagen en die helend en inspirerend voor je kan werken.   

Catrinus Mak  

Januari 2021 

Qigong Natuurlijk
Harmonie met jezelf, anderen en de wereld